SONJA KREUKNIETIk ben Sonja Kreukniet, geboren op 21 juni 1984, woonachtig in Rotterdam. Sinds 1996, toen ik 12 was, ben ik creatief bezig met het maken van websites. Omdat het ontwerpen en implementeren van websites mij in positieve zin bezig hield heb ik aan het Grafisch Lyceum Rotterdam de opleiding IT-beheer en Mediaproductie gevolgd. Vervolgens heb ik aan de Hogeschool Rotterdam mijn HBO Informatica diploma behaald.

Mijn grootste passie is fotografie. Daarover heb ik in het roze blok meer geschreven.

Naast fotografie en webdesign beoefen ik graag kung fu, ga ik weleens snowboarden, vind ik het heerlijk om te zeilen en luister ik het liefst non-stop muziek.


Mijn grootste passie: fotografie

Ik ben in 2001 met de digitale compact camera van mijn ouders begonnen om wat foto's te maken. Met het doel om de foto's te gebruiken om mijn websites aan te kleden. En toen kwam het moment, dat ik erachter kwam, dat ik een passie had voor fotografie.

In 2005 kocht ik mijn eerste digitale spiegel reflex camera (d-SLR camera). Ik vond de grote uitgave destijds als student doodeng! Maar ik maakte er veel gebruik van! In de jaren erna kwamen nieuwere d-SLR camera's, nieuwe lenzen, nieuwe accesoires, maar ook nieuwe ervaringen! Ook kreeg ik te horen dat mensen mijn creatieve blik waarderen. Mensen begonnen mij te vragen voor opdrachten.

In 2015, besloot ik om bij de Kamer van Koophandel binnen te stappen. Vanaf 1 mei 2015 is mijn bedrijf "Sonja Kreukniet Fotografie" een feit. Ik investeerde in een fotostudio aan huis en ik volgde diverse workshops voor het omgaan met de studioapparatuur.

Ik leer nog steeds, elke dag, met plezier meer over de wereld van fotografie. Ik ben geheel in mijn nopjes met het runnen van een bedrijf, het proces van een fotoreportage en het resultaat wat daaruit volgt.


Als fotograaf ben ik voornamelijk werkzaam in de Randstad namelijk in Rotterdam, Spijkenisse, Barendrecht, Hoogvliet, Rozenburg, Rhoon, Poortugaal, Brielle, Rockanje, Hellevoetsluis, Schiedam, Vlaardingen, Oud-Beijerland, Hoek van Holland, Den Haag, Voorburg, Oostvoorne, Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht, Alblasserdam, Ridderkerk, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen, Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Maassluis, Naaldwijk, ’s-Gravezande, Monster, Ter Heijde, Poeldijk, Delft, Pijnacker, Zoetermeer, Leidschendam, Leiden, Alphen aan den Rijn, Boskoop, Gouda, Bodegraven, Reeuwijk, Waddinxveen, Woerden, Nieuwegein IJsselstein, Utrecht en Amsterdam.